неділю, 27 листопада 2011 р.

Стартує тренінг "Освіта Полтавщини в Інтернеті"

Вітаємо на тренінгу "Заклади освіти Полтавської області в Інтернеті"
Календар тренінгу:



План роботи на понеділок 28 листопада 2011 року:
  1. Створити власний акаунт Google. Довідка зі створення - у документі.
  2. Заповнити он-лайн реєстраційний лист.
  3. Переглянути сайти навчальних закладів, адреси яких наведені у списку або розміщені на сайті ПОІППО. Звернути увагу на орієнтацію на основні категорії відвідувачів сайту, зручність пошуку потрібних матеріалів на сайті, індивідуальність стилю оформлення, подання графічних матеріалів, швидкість завантаження, наявність реклами.
  4. Проаналізувати варіанти дизайну сайтів зі списку, познайомитись з рекомендаціями по оформленню електронних матеріалів.
  5. Внести до спільного документу 2-3 ознаки вдалого сайту навчального закладу.
  6. Продумати перелік рубрик веб-сайту Вашого навчального закладу. Зареєструватися на сервісі https://bubbl.us/, створити схему внутрішньої структури Вашого сайту з переліком рубрик, імпортувати схему у рисунок для подальшого використання.
  7. Створити веб-сайт Вашого навчального закладу на сервісі Google згідно створеної схеми. Адресу сайту занести до реєстраційного листа.
  8. Залишити коментар у блозі з враженнями щодо першого дня роботи.
Рекомендації до виконання.
Для створення сайту на сервісі Google потрібно:
  1. Увійти під своїм акаунтом на сайт Google.
  2. Вибрати у верхній частині сторінки гіперпосилання Ще->Сайти.
  3. Вибрати на сторінці Сайти Google кнопку Створити сайт.
  4. Вибрати один з наведених шаблонів для створення сайту. За замовчуванням пропонується шаблон Пустий шаблон.
  5. Заповнити поле Дати назву сайту. Одночасно автоматично буде запропонована URL-адреса головної сторінки сайту. Вона матиме вигляд: https://sites.google.com/site/<назва_сайту>. URL-адреса головної сторінки сайту повинна бути унікальною.
  6. Відкрити список Вибрати тему та вибрати тему оформлення сайту.
  7. Увести символи в поле Введіть код, який Ви бачите на малюнку.
  8. Вибрати кнопку Створити сайт.
Для створення нової сторінки на сайті потрібно:
  1. Вибрати кнопку Нова сторінка у верхній частині вікна браузера.
  2. Вибрати шаблон вмісту майбутньої сторінки:
    • Веб-сторінка – сторінка для розміщення тексту, зображень тощо. Такі сторінки є інформаційними сторінками тематичних розділів.
    • Оголошення – сторінка для розміщення текстових повідомлень, впорядкованих у хронологічному порядку, починаючи з останніх введених. Кожне повідомлення може відображатися як окрема інформаційна сторінка.
    • Картотека – сторінка для збереження посилань на завантажені файли, впорядкованих по папках. Такі сторінки є сторінками-контейнерами, що містять каталоги файлів.
    • Список – сторінка, на якій подаються структуровані дані як списки з кількох полів. Списки можна сортувати за даними в кожному полі.

  3. Ввести назву сторінки в поле Назва.
  4. Вибрати розміщення сторінки в структурі сайту. Можна вибрати варіанти Розмістити сторінку на верхньому рівні, Розмістити на сторінці <ім’я сторінки> або Вибрати інше розташування.
  5. Вибрати кнопку Створити сторінку.

11 коментарів:

  1. Дуже сподобався перший день тренінгу: дізналися яким повинен бути сайт (які розділи повинен мати, вимоги до дизайну та ін.), з’ясували критерії оцінювання сайту, розібрали ознаки вдалого сайту, познайомилися із новим сервісом https://bubbl.us/.

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую за чудову нагоду знову побувати в рідних стінах педучилища, вкотре переконатися про високу якість надання освітніх послуг. Перший день налаштував на плідну роботу :)

    ВідповістиВидалити
  3. Дякую! Дуже цікавий день, план роботи повністю відповідає моїм очікуванням від тренінгу, тренери молодці. Велике спасибі Тетяні Іванівні,Віктору Васильовичу, Івану Івановичу за навчання!
    Лапіна Т.М.

    ВідповістиВидалити
  4. Вважаю, що практичні вправи мають більшу результативніст , ніж теорія . Треба обов'язково враховувати , що не всі методисти читають інформатику.

    ВідповістиВидалити
  5. Сьогоднішній день сподобався. Було розглянуто основні етапи роботи. Дякую за надану можливість.

    ВідповістиВидалити
  6. Цікаво було розширити свої знання та покращити вміння роботи з google-документами. Дякую :)

    ВідповістиВидалити
  7. Сподобалось, дізнавсь багато нового.

    ВідповістиВидалити
  8. Використання форм для опитування в онлайн - дуже цікавий і корисний засіб для покращення сайту. Дякую за можливість дізнатися більше про цей ресурс :)

    ВідповістиВидалити
  9. Всі складові, які розглядалися сьогодні на семінарі, є надзвичайно корисними в роботі... Особливо анкета. Цікаво працювати з альбомом. Дякую за навчання. Запланувала такий семінар в районі, для методистів РМК спочатку, потім і для вчителів.

    ВідповістиВидалити